- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
ممکن است بعضی از مواقع و در شرایطی اینگونه اتفاق بیفتد، که مقدار قرص تجویز شده توسط پزشک، کمتر از یک عدد قرصی باشد. در این حالت فرد نیازمند این می باشد که قرص را به صورت مساوی تقسیم کند و نصف قرص را استفاده کند. اما اصولا ممکن است در زمان تقسیم کردن قرص تجویز شده، قرص ها خورد یا به صورت مساوی تقسیم نشوند.
دستگاه تقسیم قرص چیست؟
دستگاه تقسیم قرص وسیله ای بهداشتی و جزو تجهیزات پزشکی می باشد و با تیغه فلزی و بدنه پلاستیکی تولید می شود. جنس تیغه دستگاه تقسیم قرص از استیل ضد زنگ است. همچنین جنس بدنه دستگاه تقسیم قرص کاملا شفاف می باشد، تا افراد بتوانند به راحتی با دیدن قرص عمل نصف کردن را انجام دهند.
دستگاه تقسیم قرص کاملا ایمن و بدون خطر می باشد. زیرا زمانی که سرپوش دستگاه باز است تیغه فلزی پوشیده می شود.
دستگاه تقسیم قرص
نصف کردن قرص ها به صورت کاملا مساوی با کمک دستان کار بسیار سختی می باشد و خیلی اوقات باعث خرد شدن یا تقسیم نامساوی قرص ها می شود. به همین علت با پیشرفت علم پزشکی، دستگاه های کوچک قرص نصف کن خانگی تولید شدند که به راحتی می توانند در چند ثانیه قرص ها را به دو نیمه مساوی تقسیم کنند، بدون اینکه قرص ها خورد شود یا با برخورد دست ها باعث آلودگی احتمالی آن ها شود. به همین علت شما می توانید با استفاده از دستگاه تقسیم قرص، قرص هایی که نیاز به تقسیم شدن دارند را به راحتی و با اطمینان خاطر تقسیم کنید.
دستگاه تقسیم قرص در رنگ بندی های متنوع تولید می شود و جنس تیغه های فلزی ضد زنگ دارد که باعث می شود شما در هنگام نصف کردن قرص ها به راحتی این کار را انجام دهید. دستگاه تقسیم قرص برای بیماران و افراد سالمند وسیله ای بسیار کاربردی و مناسب می باشد.
ویژگی های دستگاه تقسیم قرص
- جنس بدنه دستگاه از پلاستیک مرغوب می باشد
- دارای تیغه های استیل ضد زنگ و تیز برای نصف کردن قرص ها
- بسیار مناسب و کاربردی برای استفاده سالمندان و بیماران
- استفاده بسیار آسان و راحت در جهت نصف کردن قرص ها
- دارای محافظ روی تیغه برای ایمنی بیشتر
- برای نگه داشتن قرص ها سطح چسبنده دارد
- طراحی بدنه شفاف برای راحتی بیشتر در زمان نصف کردن
دستگاه تقسیم قرص چه کاربردی دارد؟
اصولا افرادی که بیمار هستند یا افراد میانسال باید داروهای متفاوتی را برای درمان بیماری یا جلوگیری از بروز بیماری استفاده کنند. اما ممکن است برای این افراد مصرف قرص كار چندان راحتی نباشد، مخصوصا قرصهایی که نیاز است به دو قسمت مساوی تقسیم شوند. همان طور که می دانید همه ی قرصها را نمیتوان به راحتی تقسیم کرد. زيرا در کنار دقت بالایی که برای تقسیم قرص نیاز است، اندازه کوچک بعضی از قرصها باعث خرد شدن یا تقسیم نامساوی قرص میشود. به همین علت بیماران و افراد سالمند با مشکل مصرف قرصهای خود مواجه می شوند. براي حل کردن تمام این موضوعات، دستگاههاي تقسیم قرص متفاوتی تولید شدهاند. که با عملكردهای ايمن و دقیقی که دارند به صورت کاملا بهداشتي قرصها را به دو قسمت مساوي تقسيم ميكنند.
چه قرصهايي را نميتوان نصف كرد؟
باید به این نکته توجه کنید که همه ی قرصها را نمی توانید از وسط تقسیم کنید. مخصوصا قرصهایی که روکش دار هستند. زیرا قرصهای روکش دار به صورتی تولید شدهاند که در روده فعال میشوند، در نتیجه اگر قرص را نصف کنید، با از بین رفتن پوشش قرص اثرات دارویی خود را از دست می دهد.
قرص هایی که اصولا نباید تقسیم شوند عبارتند از: انواع کپسولها، قرصهای ضد بارداری، قرصهای روکش دار، داروهای شیمیدرمانی و داروهای مرتبط با تشنج.
به این نکته توجه کنید که قبل از تقسیم کردن هرگونه قرصی حتماً با پزشک مشورت کنید. دقت کنید قرصهایی که با "XR" مشخص شدهاند، هرگز نباید خرد یا تقسیم شوند.
روش کار با دستگاه قرص نصف کن
- برای نصف کردن قرص مورد نظر، ابتدا قرص را داخل محفظه دستگاه تقسیم قرص بگذارید.
- بعد با پایین آوردن درب اهرمی دستگاه قرص نصف کن، قرص به صورت دقیق نصف می شود.