- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
ابزارهای پزشکی نقش مهم و بالایی در تشخیص، درمان و مدیریت بیماری ها دارند. همان طور که می دانید تجهیزات پزشکی و بیمارستانی هر کدام برای هدفی خاص تولید شده اند. در میان این تجهیزات پزشکی، ستهای سرم یکی از متداول ترین و پر مصرف ترین ابزار پزشکی در مراکز درمانی و بیمارستان ها می باشند. اصولا ست های سرم برای تزریق مستقیم به رگ یا تزریقات داخل وریدی استفاده میشوند.
ست سرم چیست؟
ست سرم، تشکیل شده از یک لوله پلاستیکی و یک محفظه برای نگهداری مایعات می باشد که به کیسه سرم اتصال پیدا می کند و تزریق دارو صورت می گیرد. بسیاری از داروهایی که به فرم مایع می باشند، نیاز است به صورت خیلی سریع به بدن فرد بیمار تزریق شوند، در این صورت، استفاده از ست سرم ضروری می باشد.
اصولا تزریقاتی که داخل ماهیچه و یا زیر پوست انجام می شود، به مقدار زیاد امکان پذیر نمی باشد و با محدودیت بالایی روبرو است؛ در نتیجه بهترین روش، تزریق مستقیم در داخل رگ می باشد که این کار با کمک ست سرم انجام می شود.
ست سرم
ست سرم از ابزارهای پزشکی است که برای تزریق مایعات به داخل ماهیچه و تزریق مستقیم به فرد بیمار، مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل از ست سرم برای تزریق بزرگسالان استفاده می شود که محدودیت تزریق تا ۳ میلی لیتر مایع را دارد. تزریق بیشتر از این مقدار باعث می شود که مشکلاتی در بافت پوست ناحیه تزریق ایجاد شود. یا ممکن است باعث بروز نارسایی قلبی و فشار خون در فرد شود.اما برای انجام تزریق مایعات به صورت مستقیم در رگ بیمار هیچ محدودیت خاصی وجود ندارد. چون در زمان تزریق ست سرم مستقیما وارد رگ بیمار می شود.
محدوده ایمنی برای مصرف داروهایی که مایع هستند به صورت روزانه، بر اساس سن بیمار و شرایط بیمار متفاوت خواهد بود.
ویژگی های ست سرم
- کاملا استریل شده با گاز اتیلن اکساید
- دارای ترکیبات غیر سمی و غیر حساسیت زا می باشد
- دارای فیلتر ۱۵ میکرونی برای پیشگیری ورود میکروارگانیسم ها به بدن
- دارای نقطه اتصال به آنژیوکت و اسکالپ وین
- تولید شده از مواد با گرید پزشکی
اجزای ست سرم
- محفظه قطره ای: که داروهای مایع را به صورت قطره ای وارد لوله می کند و می تواند سرعت جریان خروج مایع را نیز اندازه گیری کند.
- اسپایک: اجازه میدهد تا داروهای مایع از کیسه مخزن ست سرم به محفظه قطره ای جریان پیدا کند.
- گیره غلطکی: چرخاندن گیره غلطکی می تواند جریان مایعات را کنترل کند. گیره غلطکی زمانی که در جهت بالا می چرخد جریان مایعات را باز میکند ولی چرخش گیره غلطکی در جهت پایین پایین جریان مایعات را کمتر میکند.
- پورت تزریق: برای تزریق داروهای مایع به داخل کانول در زمان تنظیم جریان مورد استفاده قرار می گیرد.
- فیلتر محلول: می تواند ذرات را از مایعات جدا و فیلتر کند.
- سوزن: اجازه تزریق به درون کانول را میدهد.
- رابط لوئر: به کانول اتصال پیدا میکند.
- لوله: لوله ای که داروهای مایع از کیسه مخزن ست سرم به ورید بیمار جریان پیدا می کند.
تفاوت میکروست و ست سرم
از لحاظ نوع کاربرد، ست سرم و میکروست شبیه به یکدیگر عمل می کنند و هر دو برای تزریق مایعات به داخل ورید مورد استفاده قرار می گیرند. اما تفاوت ست سرم و میکروست در این است که اصولا از میکروست، در زمان هایی که نیاز است تا مایعات با سرعت کنترل شده و بسیار دقیق وارد بدن بیمار شود، مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین بسیار کاربردی برای مایعات رقیق شده می باشد. اما ست سرم در اصل رابط میان کیسه سرم و بیمار می باشد.
نحوه اتصال ست سرم به بدن چگونه است؟
- برای اتصال ست سرم به بدن ابتدا باید، کاتتر به آنژیوکت یا اسکالپ وین متصل شود. در نتیجه برای اتصال آنژیوکت، نیدل را به آرامی وارد ورید کنید و با دیدن مقدار خون در آن، نیدل را جدا کنید. و فقط باید لوله پلاستیکی در رگ دست باقی بماند.
- ناحیه اتصال را با استفاده از چسب آنژیوکت محکم کنید.
- در مرحله آخر لوله ست سرم را به آنژیوکت وصل کنید.
- کیسه سرم باید به اندازهی حدودا ۹۰ سانتی متر بالاتر از سطح قلب فرد باشد.