- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
شربت کاراوی میکسچر ایران داروک برای کاهش و بهبود اختلالات گوارشی مثل: نفخ، دردهای شکمی و کولیک نوزادی بسیار موثر می باشد. همانطور که مستحضر هستید نفخ یکی از مشکلات شایع و متداول در میان کودکان و نوزادان می باشد که والدین را بسیار آزار می دهد. متاسفانه در بسیاری از موارد، نفخ با نشانه های دیگری مثل: گرفتگی معده، اسهال، آروغ زدن، درد، تنگی نفس و کمر درد همراه می باشد.
در نظر داشته باشید که دلایل متفاوتی می تواند باعث نفخ شود. شربت کاراوی میکسچر مکمل مناسبی برای نوزادانی است که به اختلال نفخ مبتلا شده اند. محصول نامبرده فوق دارای عصاره های گیاهی رازیانه، نعناع و زیره سیاه می باشد و همه ی گیاهان نامبرده شده دارای خاصیت ضد نفخ می باشند. این محصول یکی از بهترین داروی دل درد نوزادان می باشد.
ترکیبات شربت کاراوی میکسچر
عصاره گیاه رازیانه
دارای خاصیت های ضد التهابی و ضد آنتیاکسیدانی می باشد و برای بهبود بسیاری از اختلالات گوارشی تاثیرات بالایی دارد. روغن های ضروری که در عصاره گیاه رازیانه وجود دارد باعث بهبود نفخ و تنظیم حرکات روده می شود، و در نتیجه باعث بهبود کولیک در نوزادان می شود. همچنین عصاره گیاه رازیانه میتواند از بروز زخم های گوارشی پیشگیری کند.
عصاره زیره سیاه:
زیره سیاه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و طبیعت آن گرم و خشک می باشد. وجود زیره انرژی زا، ضد اسپاسم و ضد نفخ بوده و باعث شکستن باد معده و رفع دل پیچه در نوزاد می شود. در مواردی که کودکان دچار مشکلاتی از قبیل نفخ شکم، بلعیدن هوا، دل پیچه، انگل معده و روده، سکسکه، تنگی نفس، مشکل در دفع بادهای کلیه و مثانه، مشکلات گوارشی و سوء هاضمه و مشکل در هضم غذا می شوند از زیره سیاه استفاده می شود.
ویژگی های شربت کاراوی میکسچر
- دارای خاصیت ضد قولنج روده ای در نوزادان
- کاهش و بهبود اسپاسم های گوارشی
- کاهش و بهبود نفخ در نوزادان و کودکان
- کاهش و بهبود دردهای شکمی و کولیک نوزادی
- کاهش و بهبود سوء هاضمه و درد ناشی از آن
طریقه مصرف شربت کاراوی میکسچر
- نوزادانی که بین 1 تا 6 ماه هستند: به صورت روزانه یک بار، 5 میلی لیتر
- کودکانی که بین 6 ماه تا 2 سال هستند: به صورت روزانه دو مرتبه، هر بار 5 میلی لیتر
- کودکانی که بالاتر از 2 سال هستند: به صورت روزانه سه مرتبه، هر بار 5 میلی لیتر
- در صورت نیاز و ضرورت می توانی این مقادیر را تا 6 مرتبه در روز تکرار کنید.
- هر قاشق مرباخوری معادل 5 میلی لیتر می باشد.
تداخل دارویی
- به دلیل اهمیت PH در شربت کاراوی میکسچر از مصرف همزمان آن با داروهای اسیدی خودداری کنید.
- به دلیل وجود بی کربنات سدیم در شربت کاراوی میکسچر، از مصرف همزمان آن با داروهای ضد قارچ مثل: کتوکونازول و سالیسیلات ها خودداری کنید.
- مصرف همزمان شربت کاراوی میکسچر با داروهایی مثل آسپرین، ترکیبات ضد انعقاد، ضد پلاکت و ضد التهاب غیر استروئیدی و همچنین گیاهانی مثل جینکوبیلوبا، سیر و نخل اره ای باعث افزایش احتمال خونریزی می شود.
- مصرف همزمان شربت کاراوی میکسچر با آنتی بیوتیک های کینولونی مثل: سیپروفلوکساسین باعث کاهش غلظت آن ها می شود.
هشدار مصرف
- در صورتی که بیماری خاصی دارید یا داروی خاصی مصرف می کنید، قبل از مصرف شربت کاراوی میکسچر با پزشک مشورت کنید.
- مقدار دوز مصرفی توصیه شده را به صورت خودسرانه افزایش ندهید.
- اگر در دوران بارداری و یا شیردهی هستید و قصد مصرف شربت کاراوی میکسچر را دارید، قبل از شروع با پزشک و یا داروساز مشورت کنید.
- مصرف شربت کاراوی میکسچر برای کودکان زیر 1 ماه ممنوع است.
- به علت وجود ترکیبات گیاهی در شربت کاراوی میکسچر، دقت کنید اگر به گیاه خاصی حساسیت و آلرژِی دارید، قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.
موارد مصرف شربت کاراوی میکسچر
- کاهش و بهبود نفخ
- درمان دردهای شکمی و کولیک نوزادان
- ضد قولنج روده ای
- اسپاسم های گوارشی
- سوء هاضمه و درد ناشی از آن در نوزادان و کودکان
شرایط نگهداری
- شربت کاراوی میکسچر را در محیطی خشک، خنک و دمای بین 15 الی 25 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
- به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید.
- به دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
- بعد از مصرف شربت کاراوی میکسچر درب آن را به خوبی ببندید.
- محتویات درون ظرف را نهایتا 1 ماه بعد از باز شدن مصرف کنید و در صورتی که هر نوع تغییر رنگی در شربت کاراوی میکسچر ایجاد شده از ادامه مصرف خودداری کنید.
سوالات متداول
کولیک به چه معناست؟
همه نوزادان گریه میکنند، زیرا این بهترین و تنهاترین راه برای برقراری ارتباط با والدین و بیان نیازهایشان در این سن و سال می باشد و ما به عنوان والدین، از نظر بیولوژیکی برای پاسخگویی آماده شدهایم تا این نیازها را برآورده کنیم اما در نوزادانی که مبتلا به کولیک هستند، گریه کردن بدون هیچ دلیل مشخصی ناگهان شروع میشود و برای چند ساعت ادامه دارد.
چرا بعضی نوزادان کولیک میگیرند؟
کولیک اختلالی ژنتیکی یا ناشی از مشکلات دوران بارداری یا زایمان مادر نمی باشد. اما چندین مورد در رابطه با علت بروز کولیک بیان شده است:
-
تحریک بیش از حد حواس نوزادان
نوزادان دارای مکانیزم داخلی برای تنظیم صداهای اطراف خود هستند که به آنها اجازه میدهد بدون مزاحمت از محیط خود بخوابند و بخورند. در پایان ماه اول زندگی، این مکانیسم از بین میرود و نوزادان را نسبت به محرکهای اطراف خود حساستر میکند. در این شرایط نوزاد برای رهایی از استرس گریه میکند تا زمانی که بیاموزد چگونه میتواند برخی محرکهای محیطی را فیلتر کند و در نهایت با انجام این کار از اضافه بار حسی جلوگیری میکند.
-
دستگاه گوارش نابالغ نوزادان
هضم غذا، کاری دشوار برای دستگاه گوارش نوزاد می باشد و ممکن است مواد غذایی کاملاً تجزیه نشوند و در نتیجه درد ناشی از گاز در رودهها ایجاد شود.
-
رفلاکس اسید
تحقیقات نشان داده است که بیماری رفلاکس معده در شیرخوار میتواند باعث ایجاد کولیک شود. این موضوع اغلب نتیجه نابالغ بودن اسفنکتر مری تحتانی یا به عبارت ساده تر ماهیچهای است كه مانع از برگشت اسید معده به داخل گلو و دهان میشود. بازگشت اسید میتواند مری را تحریک کند و علائمی نظیر تف کردن مکرر، بی میلی به غذا و تحریک پذیری در طی و بعد از غذا را به وجود آورد. رفلاکس در اکثر شیرخواران در یک سالگی از بین میرود و به همین دلیل کولیک هم برطرف میشود.
-
حساسیت به مواد غذایی یا عدم تحمل آن
برخی از متخصصان معتقدند که کولیک نتیجه آلرژی به پروتئینهای شیر گاو یا عدم تحمل لاکتوز در نوزادانی است که شیرخشک مصرف میکنند. به ندرت کولیک میتواند واکنشی به غذاهای خاص در رژیم غذایی مادر در نوزادان شیر مادرخوار باشد. این حساسیت یا عدم تحمل میتواند باعث درد شکمی و علائم دل درد در نوزادان شود.