- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
بیشتر از یک چهارم جمعیت دنیا به بیماری کم خونی مبتلا هستند و تقریباً دلیل کم خونی به علت فقر آهن در بدن می باشد. کم خونی در بانوان بسیار شایع است. طبق آمار به دست آمده از هر ۱۰ خانم، یک نفر از آنها به کم خونی مبتلا می باشد.
مشکل فقر آهن یا کم خونی بسیار با اهمیت می باشد، زیرا بدن برای ساخت هموگلوبین که پروتیئنی در گلبول های قرمز است و وظیفه اش انتقال اکسیژن درسراسر بافت های بدن می باشد، به آهن نیازمند است. فقر آهن در بدن، باعث کاهش سطح هموگلوبین و مقدار اکسیژن خون میشود. در نتیجه بسیار ضروری است که برای جلوگیری از آسیب های جدی به بدن، باید برای درمان کم خونی اقدامات لازم را انجام داد.
کمخونی چیست؟
اختلال خونی بسیار شایعی است که در آن تعداد گلبولهای قرمز خون بسیار پایین می آید. در نتیجه تعداد پایین گلبولهای قرمز خون باعث کاهش میزان سطح اکسیژن در خون می شود.
اختلال کم خونی با توجه به میزان سطح هموگلوبین تعیین میشود، که به چه میزان هموگلوبین داخل گلبولهای قرمز خون می باشد، که انتقال اکسیژن از ریهها را به سایر بافتهای بدن انتقال می دهد. افراد و بانوانی که به بیماریهای مزمن مثل سرطان دچار هستند، بالاترین خطر مبتلا شدن به اختلال کم خونی را دارند.
چطور بفهمیم کم خونی داریم؟
اگر از آن دسته افرادی هستید که خواب خوبی دارید اما بعد از بیدار شدن مجدد احساس خستگی میکنید و یا در انجام امور روزانه خود انرژی کمی دارید، احتمال زیاد شما فردی هستید که دچار کم خونی شده است. بیماری کم خونی میتواند باعث مشکلات روانی و حافظه ای نیز شود. علائم بیماری کمخونی عبارتند از:
- احساس ضعف و خستگی مزمن
- گاهی سرگیجه در حین انجام دادن کارهای روزانه
- پوست رنگ پریده و مایل به زرد
- سردردهای پی در پی
- احساس سرما در دستها و پاها یا بیحسی آن ها
- دمای پایین بدن
افرادی که کمخونی دارند، اکسیژن خونشان کم می باشد، در نتیجه قلب مجبور می شود برای عملکرد درست و اکسیژن رسانی به بافت های بدن سخت تر و بیشتر کار کند تا کمبود را جبران کند.
نشانه های کم خونی مربوط به قلب عبارتند از: درد قفسه سینه، آریتمی نامنظم در ضربان قلب و تنگی نفس می باشد.
قرص آهن فروس سولفات - 100 عددی
قرص آهن فروس سولفات یک مکمل بسیار عالی برای فقر آهن و افزایش خونسازی در بدن است که دارای آهن به فرم فروس سولفات میباشد.
آهن یکی از املاح معدنی ضروری می باشد که برای تولید گلبول های قرمز در بدن حیاتی است. اگر بدن انسان نتواند به میزان کافی گلبول های قرمز را تولید کند، به کمبود آهن و فقر آهن مبتلا میشود که می تواند مشکلات بسیار جدی را در بدن افراد، مخصوصا بانوان ایجاد کند.
ویژگی های قرص آهن فروس سولفات
- حاوی فروس سولفات
- فاقد گلوتن و قابل استفاده در بیماران مبتلا به سلیاک
- تامین آهن مورد نیاز
- پیشگیری از کم خونی در بدن
آیا آهن در بدن ذخیره می شود؟
آهن یک عنصر حیاتی برای ادامۀ حیات ما انسانهاست و در سلولهای قرمز خون و در ساخت مولکولهای هموگلوبین به کار میرود. کار این مولکول انتقال اکسیژن در بدن است. بنابراین درصورتی که بدن کمبود آهن داشته باشد، تنفس و بسیاری از فرایندهای بدن دچار مشکل میشود.
بهطور طبیعی آهن در بدن ما وجود دارد. سلولهایی که دارای آهن هستند، زمانی که میمیرند، آهنی که در سلول ها وجود دارد بازیافت میشود و مجدد به روند تولید و تکثیر برمیگردد. دراصل می توانیم بگوییم دفع آهن از بدن بسیار کم و کند رخ می دهد و نکته ای که وجود دارد این است که قسمتی از آهن موردنیاز بدن بعد از بازیافت آهن تأمین میشود.
راه دیگری که آهن موردنیاز بدن جذب می شود، از طریق مصرف مواد غذایی است که سرشار از آهن می باشد. آهن بعد از اینکه جذب بدن میشود، متابولیزه و ذخیره میشود و در ارگان های مختلف بدن که به عنصز آهن نیاز دارند، استفاده میشود.
چه چیزی باعث فقر آهن می شود؟
دلایل به وجود آمدن فقر آهن در سه دسته جای دارد:
زمانی که بدن نمی تواند به میزان کافی آهن را از مواد غذایی دریافت کند:
بدن انسان میتواند عنصر آهن را در بدن ذخیره کند، اما نمیتواند عنصر آهن را بسازد. به همین علت باید آهن بدن شما با استفاده از مکمل های آهن و مواد غذایی سرشار آهن تامین شود. اصولا بعضی از افراد نسبت به دیگران به آهن بیشتری نیاز دارند. مانند: کودکان، نوجوانان ، بانوان در دورههای قاعدگی، بارداری و شیردهی نیاز بیشتری به آهن دارند. همچنین نوزادان تا یک سالگی به شیر مادر یا شیر خشک غنی شده با آهن نیاز دارند.
مشکل در جذب آهن:
از آنجا که آهن موجود در غذا از طریق معده و روده جذب میشود، برخی شرایط از جمله بیماری سلیاک بر میزان جذب آهن تأثیر میگذارد. جراحی معده نیز میتواند بر میزان آهنی که بدن قادر به جذب آن است، تاثیر بگذارد.
از دست دادن خون:
وقتی در اثر هر نوع خونریزی مقداری خون از دست میدهید، در واقع مقداری آهن را نیز از دست میدهید. این خونریزیها میتواند دلایل متفاوتی داشته باشد مانند قاعدگیهای سنگین و یا حتی خونریزی های مخفی و آرام آرام در معده یا روده. همچنین ممکن است با مصرف داروهایی مثل آسپرین یا سایر داروهای ضد التهابی، زخم، پولیپ روده یا سرطان مرتبط باشد.
بهترین زمان مصرف قرص فروس سولفات کی هست؟
- به صورت روزانه یک عدد قرص آهن فروس سولفات را همراه با ویتامین سی یا آب پرتقال برای جذب بیشتر مصرف کنید.
- مصرف قرص سولفات آهن زمانی که معده خالی است، بهترین تاثیرات و عملکرد خود را دارد. اما اگر ممکن است باعث درد معده در شما شود، سعی کنید قرص سولفات آهن را همراه با غذا مصرف کنید.
- اکثر افراد بعد از مصرف قرص سولفات آهن بعد مدت 1 هفته احساس بهتری پیدا می کنند، اما اثربخشی کامل قرص سولفات آهن 4 هفته طول می کشد.
هشدار مصرف
- استفاده بیش از حد توصیه شده را خودتان افزایش ندهید.
- در دوران بارداری و شیردهی استفاده از قرص آهن فروس سولفات مجاز می باشد. اما باید دوز مصرفی را پزشک تجویز کند.
- اگر از داروهای فشارخون، دیابت و قلبی وعروقی یا هر داروی خاص دیگری استفاده می کنید، حتما قبل از استفاده با پزشک مشورت کنید.
شرایط نگهداری
- در جای خشک، خنک و در دمای کمتر از 30 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
- به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید.
- به دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.