- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
بدن انسان توانایی تولید ویتامین B12 یا کوبالامین را ندارد. به همین علت ضروری است که برای دریافت ویتامین ب 12 رژیم غذایی سرشار از ویتامین ب 12 یا مکمل هایی که حاوی ویتامین ب 12 هستند استفاده شود.
ویتامین ب 12 در ساخت DNA و تکثیر گلبولهای قرمز خون نقش بالایی دارد و باعث محافظت از سلامت سیستم عصبی بدن می شود. اکثر علائم کمبود ویتامین B12 در بدن به علت کاهش تعداد سلولهای خونی بروز پیدا می کند. برای اینکه ارگان های مختلف بدن اکسیژن را به میزان کافی دریافت کنند و سلامت آنها محفوظ بماند، بدن به تعداد بالایی از سلولهای خونی نیاز دارد. متأسفانه کمبود ویتامین B12 بسیار شایع می باشد که باعث بروز مشکلات جسمی و روانی بسیاری شده است.
ویتامین ب12 برای چی خوبه؟
ویتامین ب 12 در تولید و تکثیر تمام سلول های خونی مانند: گلبول های سفید، گلبول های قرمز و پلاکت ها نقش اساسی دارد و باعث بهبود و تقویت رشد و تکامل سلول های بدن می شود. ویتامین ب 12 برای محافظت از سلامت سیستم عصب مرکزی، متعادل نگه داشتن میزان اسید آمینه هموسیستئین در خون، متابولیزاسیون کربوهیدرات، پروتئین و چربی ها و تبدیل آنها به انرژی مورد نیاز سلول های بدن نقش مهمی ایفا می کند. ویتامین ب 12 با تنظیم سطح ماده هموسیستئین خون میتواند باعث جلوگیری از بیماری های قلبی و عروقی شود.
دریافت مقدار کافی ویتامین ب 12 به سلامت استخوانها کمک بسیار زیادی میکند. ویتامین ب 12 برای داشتن بارداری سالم از اهمیت ویژه ای برخوردار می باشد، زیرا مغز و سیستم عصبی جنین نیاز اساسی به دریافت مقدار کافی ویتامین ب 12 از بدن مادر دارد.
قرص ویتامین ب12 یورو ویتال - 60 عددی
قرص ویتامین ب۱۲ یوروویتال با تامین ویتامین ب 12، باعث افزایش تراکم استخوان ها و جلوگیری از شکستگی و پوکی استخوان میشود. کمبود ویتامین ب 12 باعث کاهش چگالی استخوان ها و استئوپروز مخصوصا در بانوان میشود.
ویتامین ب 12 در سنتز DNA و تولید گلبولهای قرمز نقشی مهمی را ایفا می کند، به همین علت با کمبود ویتامین ب 12 در بدن، ساخته شدن DNA متوقف می شود. در نتیجه تقسیم سلولی دچار اختلالات شده و کم خونی از نوع مگالوبلاستیک بروز پیدا می کند.
خواص ویتامین B12 برای بدن
تامین ویتامین ب ۱۲ مورد نیاز بدن
بهبود ساخت گلبول های قرمز خونی و فعالیت بهتر سیستم اعصاب
متعادل کردن هموسیستئین خون و جلوگیری از بروز بیماریهای قلبی
بهبود و جلوگیری از بروز بیماری کم خونی
محافظت از سلامت سیستم عصبی بدن و بهبود حافظه
بهبود و تقویت متابولیسم طبیعی بدن
تنظیم تقسیم سلولی و سنتز DNA
بالا رفتن سطح انرژی بدن
محافظت از سلامت پوست، موها و ناخن ها
کمبود ویتامین ب۱۲ چه علائمی دارد؟
بدن زمانی دچار کمبود ویتامین ب۱۲ می شود که به میزان کافی آن را دریافت نکند. کمبود ویتامین ب 12 باعث آسیبهای جبرانناپذیر و شدیدی به سیستم اعصاب و مغز می شود. حتی اگر مقدار ویتامین ب 12 به میزان کمی پایینتر از حد طبیعی خود باشد، باز میتواند باعث بروز علائمی مثل: مشکلات حافظه و خستگی، سردرگمی و افسردگی شود. بروز نشانههای زیر کمبود ویتامین B12 را هشدار می دهد:
پوست زرد یا رنگ پریده:
افرادی که به کمبود ویتامین B12 مبتلا هستند اصولا رنگ پوست و سفیدی چشم آنها زرد یا رنگ پریده می باشد.
احساس خستگی و ضعف جسمی:
افرادی که کمبود ویتامین B12 دارند، بدن آنها نمیتواند به میزان کافی گلبول قرمز تولید کند در نتیجه اکسیژن کافی به اعضای بدن نمی رسد و فرد همیشه احساس خستگی و ضعف دارد.
احساس درد و سوزن سوزن شدن در دست و پاها:
اگر بدن به مدت طولانی به کمبود ویتامین B12 شود، خطرناکترین عوارضی که دارد تخریب سیستم اعصاب می باشد. زیرا از وظایف مهم ویتامین B12 در بدن، مشارکت در ساخت مادهای به اسم میلین می باشد. میلین به عنوان محافظ اطراف عصبها را می پوشاند. کمبود ویتامین B12 باعث می شود در ساخت میلینها اختلال و تغییر ایجاد شود، در نتیجه اعصاب بهدرستی کار نمی کنند. و عوارض آن خواب رفتن دست و پا یا احساس درد و گزگز می باشد.
تغییر در الگوی حرکت:
اگر کمبود ویتامین B12 را متوجه نشویم و درمانی صورت نگیرد؛ آسیبهای عصبی، به صورت جدیتر ادامه پیدا می کند و میتواند باعث تغییر در حرکت و راه رفتن فرد شود.
آفت دهانی یا گلوسیت:
یکی از علائم بروز سریع کمبود ویتامین B12 میتواند تورم و قرمز شدن زبان باشد که به اسم آفت دهانی شناخته میشود.
در آفت دهانی زبان دچار حساسیت میشود. ابعاد و رنگ زبان تغییر کرده و زبان متورم، قرمز و دردناک میشود. گاهی این حساسیت باعث صاف شدن سطح زبان می شود و پرزهای روی زبان کشیده می شوند و نمی توان آنها را دید.
تنگی نفس و احساس گیجی:
زمانی که افراد به کمخونی ناشی از کمبود ویتامین B12 دچار می شوند، میزان اکسیژن سطح خونشان کاهش پیدا می کند و در زمان هایی که افراد میخواهند فعالیت کنند، باعث بروز تنگی نفس و احساس گیجی می شود.
تاری دید:
یکی از عوارض فقر ویتامین B12در موارد بسیار نادر، ممکن است تاری دید و اختلال در بینایی باشد. در این مورد پیام های عصبی که باید از چشم به مغز برسد به خوبی صورت نمی گیرد و باعث اختلال در دیدن می شود.
تغییرات در خلق و خو:
افرادی که به کمبود ویتامین B12 دچار هستند، اغلب موارد تغییراتی در خلق و خوی خود احساس میکنند. در اصل کمبود ویتامین B12 میتواند اختلالات عصبی مانند: افسردگی و توهم به علت تخریب بافت مغز ایجاد کند.
افزایش دمای بدن:
در موارد کمی ممکن است کمبود ویتامین B12 باعث افزایش دمای بدن شود.
می تواند سایر علائم کمبود ویتامین ب۱۲ شامل از دست دادن اشتها، کاهش وزن و یبوست نیز باشد.
طریقه مصرف ویتامین ب 12
به صورت روزانه یک عدد قرص ویتامین ب12 یورو ویتال با میزان کافی آب مصرف شود.
بانوانی که در دوران بارداری و دوران شیردهی هستند، حتما طبق توصیه پزشک مصرف کنند.
مصرف قرص ویتامین ب12 یورو ویتال در کودکان و نوجوانانی که کمتر از 18 سال سن دارند، با احتیاط مصرف شود.
از افزایش توصیه شده برای مصرف قرص ویتامین ب12 یورو ویتال خودداری کنید.
موارد منع مصرف ویتامین ب۱۲
سطوح پایین پتاسیم
تعداد پلاکت بالا
کم خونی به دلیل سطوح پایین اسید فولیک
اگر به بیماری لبر، یک بیماری نادر اعصاب چشم مبتلا هستید
سرطانهای مغز استخوان و خون
سطوح بالای آلومینیوم
واکنش آلرژیک شدید
شرایط نگهداری
در جای خشک و در دمای 15 تا 30 درجه سانتیگراد نگهداری کنید.
به دور از دسترس اطفال نگهداری کنید.
به دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید.