- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
یکی از ویتامین هایی که کمبود آن در همه افراد اعم از کودکان و بزرگسالان اختلال ایجاد می کند، ویتامین دی می باشد هنگامی که میزان ویتامین دی دریافتی به مدت طولانی کمتر از میزان توصیه شده باشد، افراد دچار کمبود ویتامین دی می شوند.
کمبود در کودکان به صورت راشیتیسم ظاهر می شود. این بیماری در روند معدنی شدن بافت استخوان ها در نتیجه نرم شدن استخوان ها و تغییر شکل اسکلت خود را نشان می دهد. هچنین میتواند موجب توقف یا تأخیر در رشد کودکان نیز شود و تشنج ناشی از پایین بودن سطح کلسیم خون، گرفتگی شدید عضلانی، مشکلات قلبی و بدشکلی دندان ها را به دنبال داشته باشد.
کمبود این ویتامین در بزرگسالان و نوجوانان نیز منجر به ایجاد مشکلاتی اعم از بازسازی استخوان ها به طور ناقص یا معیوب میشود که در نتیجه استخوان ها تضعیف خواهند شد. برای حل این مشکل نیاز است که از قرص ویتامین دی استفاده کرد.
ویتامینD چیست؟
ویتامین D جزو ویتامین های محلول در چربی می باشد که از عوامل ضروری برای ساخت و نگهداری استخوان ها در وضعیت مطلوب در طول عمر است. این ویتامین به طور طبیعی در تعداد محدودی از غذاها وجود دارد. همچنین هنگامی که اشعهی ماورای بنفش خورشید به پوست میتابد و سنتز ویتامین دی رخ میدهد، در درون بدن تولید میشود.
از طرفی کلسیم که عنصر اصلی استخوان است، تنها در حضور ویتامین D قابلیت جذب دارد. این دو ویتامین در بسیاری از اعمال بدن نظیر حفظ سیستم ایمنی و سیستم عصبی نقش دارند.
خواص ویتامین دی چیست؟
- پیشگیری از ابتلا به کرونا
- پیشگیری از ابتلا به ام اس
- تقویت استخوان ها
- کاهش آسیب های چشمی
- بهبود دیابت
- کاهش روند افزایش وزن
- کنترل کلسترول بعد از یائسگی
- کم شدن ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ
- کاهش احتمال ابتلا به آلزایمر
علائم کمبود ویتامین دی چیست؟
- بیماری و عفونت مداوم
- خستگی و ضعف مفرط
- درد کمر و استخوان
- افسردگی
- نقص در توانایی ترمیم زخم
- پوسیدگی استخوان ها
- ریزش مو
- درد عضلات
- سردرد و سرگیجه
- مشکلات گوارشی
- عرق بیش از حد
آیا ویتامین دی چاق کننده است؟
ویتامین D به احتمال زیاد موجب افزایش وزن نمیشود، زیرا افرادی که دارای اضافه وزن هستند مقادیر کمی از این ماده مغذی در بدنشان دیده شده است. نتایج برخی از مطالعات نشان میدهد ویتامین D ممکن است موجب افزایش وزن شود اما این مطالعات به روی گروههای خاص مثل زنان باردار انجام شده است و به همین دلیل نمیتوان آن را به همه افراد نسبت داد.
چه کسانی بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین D هستند؟
تعدادی عوامل بیولوژیکی و محیطی وجود دارند که فرد را در معرض افزایش خطر کمبود ویتامین D قرار میدهد که این موارد عبارتند از:
سن:
توانایی پوست برای ساخت ویتامین D با بالا رفتن سن کاهش پیدا می کند. بنابراین افراد بالای 65 سال به شکل ویژه تری در معرض خطر کمبود ویتامین D قرار دارند. همچنین شیرخواران نیز در معرض خطر عدم دریافت ویتامین D کافی هستند. این امر در نوزادانی که فقط با شیر مادر تغذیه میشوند صادق تر است، زیرا شیر مادر حاوی مقدار کمی ویتامین D می باشد.
رنگ پوست:
تولید ویتامین D از نور خورشید برای پوستهای تیره سختتر از پوستهای روشن می باشد، بنابراین افرادی که دارای پوست تیرهتر هستند بیشتر در معرض خطر کمبود ویتامین D قرار دارند.
تحرک:
افرادی که در خانه هستند یا به ندرت بیرون میروند شانس قرار گرفتن در معرض نور خورشید به عنوان منبع ویتامین D را از دست می دهند. بنابراین، آنها در معرض خطر بیشتری برای کمبود ویتامین D قرار دارند .
پرل ویتامین د3 50000 میلی گرم
شکل تجویزی ویتامین دی، به صورت ویتامین دی با مقدار50000 تعریف می شود. ویتامین دی50000 به بدن برای جذب بهتر کلسیم و فسفر کمک می کند که هر دوی این عناصر برای تشکیل استخوان ها ضروری می باشند.
این محصول میتواند به تامین این ویتامین مهم و مورد نیاز استخوانها کمک کند. مصرف قرص ویتامین دی و همچنین بهرهگیری از نور خورشید، میتواند از بروز برخی بیماریها مانند پوکی استخوان، سرطان و دیابت پیشگیری کند.
ویژگی های پرل ویتامین د3 50000 میلی گرم:
- کمک به جذب بیشتر کلسیم و حفظ غلظت کلسیم و همچنین فسفر
- پیشگیری از پوکی، نرمی و شکنندگی سریع استخوانها
- کاهش علایم شدید روماتیسم مفصلی و دردهای آن
- تنظیم کننده قند خون جهت پیشگیری از دیابت یا کنترل آن
- تامین کننده ویتامین D3 در رژیمهای غذایی نامناسب
- آسیب غضروفی را در افراد مبتلا به آرتروز کم می کند
- افزایش سرعت روند درمان پسوریازیس
- پیشگیری از بیماری های قلبی
- پیشگیری از سرطان ها
قرص ویتامین دی ۵۰۰۰۰ را چند روز یکبار بخوریم؟
بهتر است طبق دستور پزشک مصرف شود، اما به طور معمول مصرف یک کپسول یک عدد در ماه، توصیه میشود.
مصرف در دوران بارداری و شیردهی:
این محصول در دوران بارداری و شیردهی با صلاحدید پزشک مورد استفاده قرار بگیرد.
توجه:
دارو را ببلعید و از جویدن آن خودداری کنید.
مصرف بیش از اندازه آن موجب مسمومیت میشود.
در صورت مصرف اتفاقی پبیش از اندازه، به بیمارستان یا مراکز درمانی مراجعه شود.
تداخل دارویی:
این محصول ممکن است با داروهای فشار خون، دیابت، تشنج تداخل دارویی دارد و موجب کاهش جذب مکملهای حاوی کلسیم می شود.
عوارض جانبی:
هر دارویی به موازات اثرات مطلوبی که در روند درمان یا پیشگیری می گذارد ممکن است گاها عوارض هایی نیز به جا گذارد، اگرچه کلیه این عوارض در یک فرد دیده نمی شود اما در صورت تداوم هر کدام از این موارد به پزشک مراجعه نمایید:
علائم زودرس مسمومیت با ویتامین دی شامل موارد زیر می باشد:
یبوست، حالت تهوع و یا استفراع، اسهال، سردرد، کاهش اشتها، تشنگی، خشکی دهان، خستگی و یا ضعف غیر عادی.
همچنین علائم دیررس مسمومیت با ویتامین دی نیز شامل موارد زیر می باشد:
درد استخوان، کدورت ادرار، فشار خون بالا، حساسیت به نور و یا تحریک چشم ها، ضربان نا منظم قلب، خارش های پوستی، تغییرات خلق و روان، درد های عضلانی؛ حالت تهوع و استفراغ شدید، معده درد، حملات تشنجی،کاهش غیر عادی وزن، تکرر و یا افزایش ادرار به خصوص در شب.
موارد منع مصرف:
در صورت سطح بالای کلسیم در خون، زیادی ویتامین دی، استئودیستروفی کلیوی همراه با زیادی فسفات در خون از مصرف این مکمل خودداری شود.
شرایط نگهداری:
دارو را در دمای زیر ۲۵ درجه سانتیگراد، به دور از نور مستقیم آفتاب، رطوبت و داخل بستهبندی خود نگهداری نمایید.
دارو را از دسترس کودکان نگهداری کنید.