- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
سوختگی از شایع ترین آسیب پوستی محسوب می شود که با احساس سوزش در پوست همراه است. بعض از سوختگیها سطحی هستند و عوارضی را برای فرد ندارند اما گاهی سوختگیها حادتر هستند و بسته به علت، درجه سوختگی و میزان آسیبی که به پوست وارد می کنند دارای درجاتی هستند.
عفونت از شایع ترین عوارض سوختگی محسوب می شود. همچنین کاهش آب بدن، کاهش دمای بدن، انقباض پوست، صدمات عضلانی، ماهیچه ای و استخوانی و ناراحتیهای روحی همچون افسردگی از عوارض سوختگی می باشد.
انواع سوختگی:
سوختگیهای درجه یک:
این نوع سوختگی در بیرونی ترین لایه پوست اتفاق می افتد و به آن سوختگیهای سطحی گفته می شود و علائمی چون سرخی، التهاب جزئی و درد دارد و در هنگام بهبودی پوست خشک می شود و بدون تاول است.
سوختگیهای درجه دو:
پوست دچار تاول و به شدت قرمز می شود و می سوزد و با گذر زمان بافت پوست ضخیم، نرم و دلمه ای مانند می شود. در این سوختگیهای درجه 2 ممکن است اسکار تشکیل شود.
سوختگی درجه سه:
شدیدترین نوع سوختگی است. در این نوع سوختگی تمام ضخامت پوست یعنی اپیدرم و درم دچار تخریب شده است و ممکن است آسیب جدی و عمیق باشد و بافتهای زیرین پوست را نیز درگیر کند. بافت محل آسیب دیده به رگ قهوه ای و یا سیاه تغییر پیدا می کند. سوختگی درجه 3 نیز احتمال ایجاد اسکار وجود دارد.
پماد سوختگی ابوخلسا هانی درم – 30 گرم
پماد سوختگی ابوخلسا دارای ترکیبات موثر گیاه ابوخلسا، موم زنبور عسل و روغن کنجد بوده که در انواع سوختگیها با درجه یک، دو، سه استفاده می شود.
این پماد دارای خواص آنتی باکتریال، ضد التهاب و ضد اسکار است و باعث افزایش سرعت بهبود زخمهای ناشی از سوختگیها می شود. اسیدهای چرب موجود در روغن کنجد و اثرات آلکانین و شیکونین و فلاونولید موجود در عصاره ی گیاهی ابوخلسا به همراه موم عسل باعث افزایش خونرسانی به بافت آسیب دیده و تکثیر سلولهای بنیادین پوست و افزایش سرعت ترمیم پوست می شود. همچنین باعث می شود که درم تشکیل شده در پوست الاستیته طبیعی خود را سریع تر بازیابی کند.
انواع داروهای مصرفی در درمان سوختگی با سرکوب سیستم ایمنی، التهاب را کنترل کرده اما این پماد بدون هیچ گونه عوارض این مشکل را کنترل، و باعث افزایش سرعت بهبودی و کیفیت ترمیم سوختگی می شود.
گیاه ابوخلسا چیست؟
این گیاه از گیاهانی به شمار می رود که غنی از آنتی اکسیدان می باشد و در بهبود سوختگی موثر است. این گیاه دارای خواص ضد باکتریایی، ضد التهابی و ترمیم کنندگی است و برای درمان زخمهای دیابتی و زخم بستر نیز قابل استفاده می باشد.
ویژگیهای پماد سوختگی ابوخلسا هانی درم – 30 گرم
* خواص ضد التهابی و آنتی باکتریال
* حاوی ترکیبات موثر گیاه ابوخلسا، موم زنبول عسل، روغن کنجد
* درمان سوختگیهای درجه 1، 2، و 3
*30 گرم
نحوه ی استفاده از پماد سوختگی ابوخلسا:
ابتدا موضع مورد نظر را ضدعفونی کرده و سپس یک لایه نازک بر روی آن بمالید و اجازه دهید پماد جذب پوست شود.
سوختگی در جه یک:
ابتدا موضع آسیب دیده را با سرم شستشو نرمال سالین شست و شو دهید سپس از پماد استفاده کرده و پانسمان کنید و هر 12 ساعت یکبار پانسمان را تعویض نمایید. در سوختگی درجه ی یک بین 3 الی 5 روز پوست بهبود پیدا می کند.
سوختگی درجه 2:
در سوختگی درجه ی 2 که احتمال تاول وجود دارد ابتدا تاول را باید از موضع آسیب دیده پوست جدا کنید و موضع را با سرم نرمال سالین شست و شو دهید. سپس لایه ای از پماد به ضخامت 2 الی 3 میلیمتر را بر روی پارچه گاز استریل قرار داده و آن را در محل آسیب دیده بگذارید و یا از پد سوختگی ابوخلسا استفاده کنید.(در این نوع سوختگی به هیچ وجه پماد را مستقیما بر روی محل آسیب دیده قرار ندهید). اگر موضع آسیب دیده تاول نداشت می توانید مانند سوختگی درجه 1 پانسمان نمایید. در سوختگی درجه 2 پانسمان باید هر 24 ساعت یکبار تعویض شود و اگر در موضع عفونت دیده شد، پانسمان را هر 12 ساعت یکبار تعویض کنید. طول درمان در سوختگی درجه ی 2 بین 10 تا 15 روز می باشد و بهتر است هر سه روز یکبار با شامپوی بچه موضع آسیب دیده شست و شو شود.
سوختگی درجه 3:
مانند سوختگی درجه 2 درمان شود و هر 24 ساعت یکبار پانسمان را تعویض کنید تا زمانیکه که عفونت به طور کامل برطرف شود و بافتهای آسیب دیده ترمیم شوند. بین 20 تا 30 روز درمان به طول می انجامد. پس از این مرحله و بعد از آنکه پوست کاملا به حالت و رنگ طبیعی خود بازگشت می توانید روزانه پماد را به شکل یک کرم بر روی پوست ماساژ دهید. این پروسه یک ماه طول می کشد.
توصیه ها و هشدار
* استفاده از این پماد در زمان بارداری و شیردهی بدون مانع است.
* دور از دسترس کودکان نگهداری شود.
* در جای خشک و خنک و دمای زیر 25 درجه سانتگی گراد و دور از تابش مستقیم خورشید نگهداری شود.
* از یخ زدگی محافظت شود.
* از تماس پماد با چشم بپرهیزید.
* در صورت بروز حساسیت به پماد با پزشک مشورت نمایید.
* از مصرف پمادهایی که تاریخ مصرف ندارند جدا خودداری بفرماید.
* خروج ترشحات هنگام استفاده از دارو در محل زخم موجب نگرانی نیست و نشانه بهبودی و تخلیه عفونت می باشد.
عوارض پماد ابوخلسا چیست؟
هر دارو در کنار اثرات مطلوبی که دارد ممکن باعث بروز عوارض ناخواسته شود. در صورت بروز هر نوع عارضه ای با پزشک خود مشورت کنید.
عارضه احتمالی این پماد: جوشهای موضعی در اطراف ناحیه سوختگی.
نکات قابل توجه برای بیمارانی که دچار سوختگی شده اند:
* در سوختگیهای درجه 2 و 3 توصیه می شود بیمار تحت نظر کارشناس زخم درمان شود.
* استفاده از تغذیه ی مناسب (شامل پروتئینها، کربوهیداراتها و چربیها ) باید جز اولویتهای مهم بیماران دچار سوختگی در کنار درمان آنها باشد.
* در بیماران دچار سوختگی اگر بیمار احساس درد شدید داشت می توانید با گذاشتن کمپرس گرم روی پانسمان او، به کاهش درد کمک کرده و روند بهبودی را تسریع دهید.
* در سوختگیهای درجه 1 و 2 استحمام روزانه با شامپو بچه و لیف نرم توصیه می شود.
* در سوختگیهای درجه 3 پس از گذشت 7 روز از پانسمال اول با پماد هانی درم استحمام شود و پس از آن هر دو روز یکبار استحمام انجام شود.