- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
چسب زخم به عنوان تجهیزات پزشکی به حساب میآید که در جعبه های کمک های اولیه هر خانه ای وجود دارد. در اصل چسب زخم یک پانسمان کوچک برای زخم های سطحی و کوچک مورد استفاده قرار میگیرد. در اصل چسب زخم روی زخم قرار می گیرد تا از رسیدن آلودگیها به سطح زخم جلوگیری کند و با قرار دادن دو لبه پوست زخم شده، بهبود سریع تر رخ می دهد.
چسب زخم چیست؟
چسب های زخم پانسمان های کوچکی به حساب می آیند که برای زخم های کوچک و بریدگی های سطحی مورد استفاده قرار می گیرد و نیازی به پانسمان های بزرگ نمیباشد. چسبهای زخم خاصیت کششی با الیاف نازک دارند که حرکت اعضا را مختل نمی کند و کاملا منعطف است.
چسب زخم
چسب زخم برای بهبود زخم های کوچک مانند: بریدگی ها، جوش ها و خراشیدگی ها مناسب می باشد. از چسب های زخم کوچک می توانید برای راحت انجام دادن فعالیتهای روزمره در نواحی مختلف بدن استفاده کنید. چسب زخم با جذب رطوبت ناحیه زخم شده و قرار گرفتن روی زخم، باعث بند آمدن خونریزی می شود و از رسیدن آلودگی ها به زخم جلوگیری می کند.
اصولا لایه محافظ چسب زخم ها، پارچه ای یا نایلونی می باشند. چسب های پارچه ای قدرت چسبندگی بالاتری دارند، ولی در برابر آب و مایعات خیس می شوند و همان طور که می دانید رطوبت زیاد برای زخم مضر می باشد. توصیه میشود قسمتی از چسب زخم که قرار است روی زخم قرار بگیرد پارچه ای و لایه محافظ چسب زخم پلاستیکی باشد.
ویژگیهای چسب زخم
- از ویژگی های مثبت چسب زخم پارچهای KM میتوان به زینک دار بودن پارچهای که با زخم در ارتباط است اشاره کرد.
- این لایهی محافظ جلوی رطوبت پوست را می گیرد و باعث تبادل هوا میشود.
- ضد حساسیت میباشد.
- کار چسب زخم به این صورت است که دو لبهی زخم را کنار هم قرار میدهد تا زودتر ترمیم شود.
- کاملا استریل میباشد.
- محافظت و کمک به بهبود زخم های سطحی
- چسب: 2*7
- جذب رطوبت
- قابل استفاده به عنوان پانسمان انواع بخیه های جراحی
- قابل استفاده برای تمام نقاط بدن
- عاری از هر گونه مواد حساسیت زا
چسب زخم برای کدام زخمها مناسب است؟
پوست از سه لایه سطحی اپیدرم، لایه داخلی درم و لایه زیرین هیپودرم تشکیل شده است. معمولا جراحاتی که به اپیدرم آسیب میزنند منجر به خونریزی نمیشود و خود به خود بهبود پیدا میکنند، تنها کافی است که از آنها مراقبت کنیم تا دچار عفونت نشود. اما زخمهای عمیقتر که به درم آسیب میزنند تا حتی عمیقتر هستند منجر به خونریزی شده و باید برای بهبود آن اقدامات جدی انجام دهیم.
برای زخمهای سطحی که تنها به درم آسیب رساندهاند و عمیق نیستند کافی است پس از ضدعفونی لبههای زخم را به کمک چسب زخم کنار هم قرار دهیم تا زخم بهبود پیدا کند و اثری از آن باقی نماند. در مورد زخمهای عمیقتر احتمال عفونت وجود دارد بهتر است حتما زخم را ضدعفونی کرده و به کمک بخیه لبههای زخم را کنار هم قرار دهید.
انواع چسب زخم
چسب زخمهای گوناگونی تولید می شوند که هر کدام از مدل ها برای مصارف خاصی قابل استفاده می باشد که عبارتند از:
-
چسب زخم پارچهای
چسب زخمهای پارچهای متداول ترین نوع چسب زخم شناخته شده هستند، که با جذب کردن رطوبت ناحیه زخم شده باعث بند آمدن خونریزی می شود. و باعث جلوگیری از ورود آلودگی به ناحیه زخم شده می شود.
-
چسب زخم نایلونی
جنس زخم های نایلونی، که لایه بیرونی از پلاستیک و لایه داخلی پارچه ای می باشد، از ورود آب و رطوبت به زخم جلوگیری می کند. اما مانع نفس کشیدن مناسب پوست میشوند و باعث می شوند که روند بهبود زخم طولانی شود.
روش استفاده:
- ابتدا ناحیه زخم شده را کاملا خشک کنید.
- سپس برچسب روی چسب زخم را بردارید و پانسمان چسب را روی زخم بگذارید و نوار چسب دار را روی پوست بچسبانید.
- حتما از آلوده نبودن محل زخم قبل از استفاده مطمئن شوید.