- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
سندروم روده ی تحریک پذیر یکی از شایع ترین بیماری های گوارشی می باشد، که بر اثر عدم هضم مواد غذایی و خوب کار نکردن آنزیم های داخل روده، همراه با زمینه استرسی و روحی ایجاد می شود.
بیماری سندروم روده ی تحریک پذیر خطرناک نمی باشد ولی باعث دردهای شکمی مزمن می شود. اصولا دردها با تیر کشیدن در وسط شکم و به حالت پیچ خوردن در ناف و نواحی پایین شکم همراه می باشد و ممکن است احساس درد به گرفتگی در پهلوها نیز منجر شود.
این بیماری ناخوشایندی است و باید هر چه زودتر علایم این بیماری را کنترل کرده و این اختلال را با استفاده از داروهای موثر درمان کنیم.
نقش پروبیوتیک ها در سلامت انسان
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زنده و مفید در بدن انسان می باشد. از فواید پروبیوتیک ها میتوانیم به حفظ تعادل میزان میکروفلورها و تاثیرات سلامت بخشی روی مکانیسمهای مختلف بدن اشاره کرد.
پروبیوتیک ها برای درمان مشکلات گوارشی مانند اسهال هایی که به علت مصرف آنتی بیوتیک رخ داده و کولیت مورد استفاده قرار می گیرد. طبق آخرین تحقیقات و نتایج نقش پروبیوتیک ها در بهبود علائم و جلوگیری از بیماریهای مانند: IBS و MS بسیار موثر و مفید بوده است. مخصوصا در بیماری سندرم روده تحریک پذیر با اختلالاتی مانند، رشد بالای باکتریها در روده، حساسیت بیش از حد احشایی و التهابات میکروسکوپی، پروبیوتیک ها مفید هستند.
کپسول گوارش بایو آی بی اس تک ژن فارما - 30 عددی
کپسول گوارش بایو آی بی اس تک ژن فارما مقدار و گستردگی باکتریهای مفید را در دستگاه گوارش افزایش میدهد. کپسول بایو آی بی اس تک ژن فارما با ترشح اسید لاکتیک باعث کاهش PH روده می شود. همچنین باعث بهبود سد دفاعی اپی تلیوم روده و ثابت ماندن لایههای مخاطی میشود.
کپسول بایو آی بی اس تک ژن فارما باعث ترشح اسید بوتیریک که منبع اصلی غذایی انتروسیتها و ترکیبات ضد میکروبی مانند باکتیوسین و دیفنسین می شود.
ویژگی های کپسول بایو آی بی اس تک ژن فارما
- باعث تنظیم فلور میکروبی دستگاه گوارش می شود
- بهبود درد و کاهش نفخ شکم به علت بیماری سندروم روده تحریک پذیر
- درمان اسهال و یبوست به علت بیماری سندروم روده تحریک پذیر
- بهبود بروز عوارض بیماری سندروم روده تحریک پذیر
- بهبود و تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن
- جلوگیری از بروز بیماریهای خود ایمنی
علائم سندروم روده تحریک پذیر چیه؟
علائم بیماری سندروم روده تحریک پذیر ممکن است از زمان شروع تا چندین روز شدت پیدا کند و بعد از گذشت چند روز علائم بهبود پیدا می کنند، یا به طور کامل از بین می روند. اصولا علائم بیماری سندروم روده تحریک پذیر با خوردن غذا بدتر می شود.
این علائم عبارتند از:
- تغییر در عادات روده
- گرفتگی های شدید شکم همراه با درد، که بعد از دفع مدفوع کاهش پیدا می کند.
- احساس خالی نبودن روده بعد از انجام دفع
- تورم زیاد یا نفخ شکم
- نیاز ناگهانی و فوری به دفع مدفوع
آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث سرطان می شود؟
سندروم روده تحریک پذیر با وجود مشکلات گوارشی که به وجود می آورد و باعث دردهای مزمن شکمی می شود، اما باعث بروز مشکلات در سلامتی افراد نمی شود و با تغییرات سبک زندگی افراد بهبود پیدا می کند. همچنین این افراد در خطر سرطان روده بزرگ یا پولیپ های پیش از سرطانی قرار ندارند.
آیا سندروم روده تحریک پذیر خطرناک است؟
سندروم روده تحریک پذیر هیچ ارتباطی با بیماریهای خطرناک مثل سرطان ندارد و روی طول عمر فرد تاثیر نمی گذارد و تهدیده کننده زندگی او نخواهد بود.
سندروم روده تحریک پذیر در زمان بارداری خطرناک است؟
سندروم روده تحریک پذیر روی توانایی باروری بانوان اثرات منفی نمی گذارد و هیچ تاثیر منفی روی جنین نخواهد داشت.
در دوران بارداری ترشح هورمونها برای رشد جنین در بدن مادر افزایش پیدا می کند و ترشح برخی از هورمونها ممکن است مادر را دچار اختلالاتی کند که از جمله می توان به سندرم روده تحریک پذیر اشاره کرد .
اکثر پزشکان ابتلا به سندروم روده تحریک پذیر در طول دوران بارداری تاثیر منفی بر جنین ندارد ولی ممکن است باعث بروز برخی مشکلات از جمله سقط جنین و حاملگی خارج از رحم شود. برای درمان و پیشگیری از این بیماری به مادران توصیه می شود از رژیم غذایی مناسب استفاده کنند و از مصرف مشروبات الکی و استعمال دخانیات پرهیز کنند.
آیا سندروم روده تحریک پذیر باعث کمر درد می شود؟
گاهی بعضی از افراد از کمردرد مخصوصا در طول شب شکایت دارند که باید این نکته را بیان کرد که یک درد غیر مرتبط با بیماری سندروم روده تحریک پذیر می باشد و ممکن است منبع درد در ناحیه ی دیگر باشد، ولی درد در قسمت دیگری از بدن احساس می شود و اصولا با یبوست، گاز یا نفخ معده همراه است.
آیا سندروم روده تحریک پذیر درمان قطعی دارد؟
عوامل میکروبی نقش اساسی در بیماری سندروم روده تحریک پذیر دارند ولی علت آن هنوز به طور قطعی و کامل مشخص نشده است. هیچ درمان خاصی برای بیماری سندروم روده تحریک پذیر وجود ندارد. در اصل درمان بیماری سندروم روده تحریک پذیر کاهش علائم و بهبود کیفیت زندگی بیماران می باشد.
مواردی که برای بهبود علائم بیماری سندروم روده تحریک پذیر مفید می باشند عبارت اند از:
رژیم غذایی مناسب:
مصرف غذاها بیشتر بر پایه جو دوسر برای کاهش نفخ یا گاز شکم، محدود کردن برخی میوه ها و سبزیجات، نوشیدن آب به مقدار 8 لیوان در روز، پرهیز از گلوتن، اجتناب از مصرف نوشابه های گاز داری و نوشیدنی های خیلی شیرین. همچنین از تند غذا خوردن و حذف وعده های غذایی پرهیز کنید.
کنترل اضطراب و استرس:
با داشتن ورزش بدنی منظم، انجام تمرینات آرام سازی ذهن مثل یوگا، مراجعه به روان شناس و مشاوره.
مصرف دارو:
داروهای ضد اسپاسم، باعث کاهش درد عضلات روده و گرفتگی شکم خواهد شد. همچنین استفاده از داروهای ملین دار موثر در یبوست ، داروهای ضد تحریک موثر در اسهال.
طریقه مصرف بایو آی بی اس
- به صورت روزانه ۱ یا ۲ کپسول گوارش بایو آی بی اس تک ژن فارما بعد از غذا میل شود.
- یا طبق دستور پزشک مصرف کنید.
شرایط نگهداری
- در جای خشک، خنک و در دمای پایین تر از ۲۵ درجه سانتی گراد نگهداری کنید.
- به دور از گرما و تابش مستقیم نور خورشید نگهداری کنید.
- به دور از دسترس کودکان نگهداری کنید.
موارد منع مصرف
- هیچ گونه منع مصرفی برای کپسول گوارش بایو آی بی اس تک ژن فارما وجود ندارد. فقط در مواردی مثل: بیماریهای قلبی، نقص سیستم ایمنی و اندوکاردیت توصیه میشود، با مشورت پزشک مصرف شود.
- افرادی که عمل های جراحی مثل: جراحیهای شکمی، پیوند عضو و جراحی سندرم روده کوتاه انجام داده اند، با مشورت پزشک مصرف شود.