- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
بدن کودکان و نوزادان ضعیف تر و حساس تر از بدن بزرگسالان می باشد، به همین دلیل ممکن است با ورود کوچک ترین ویرووس ویا میکروب به بدن آنها شاهد بروز بیماری هایی در بدن کودک شویم.
گاهی اوقات به منظور معاینه و تشخیص درست، توصیه پزشک انجام آزمایش هایی از قبل آزمایش خون، ادرار و مدفوع می باشد. اما از آنجایی که انجام این امر در کودکان به دلیل بی قراری ها و نا آرامی ها در آنها کمی مشکل است به همین علت با تولید تجهیزات پزشکی جدید، تا حدی این امر را سهولت داده اند. یکی از این تجهیزات پزشکی فوق العاده کیسه های ادرار می باشند.
کیسه ادرار چیست؟
کیسه ادرار که نام دیگر آن یورین می باشد به منظورجمع آوری ادرار برای نمونه گیری از ادرار کودکان و تشخیص بیماری جهت ارسال به آزمایشگاه مورد استفاده قرار می گیرد. کیسه های ادرار انواع مختلفی دارند که جهت درمان و کنترل بیماری ها استفاده می شوند.
کیسه ادرار مخصوص دختران و پسران
کیسه های ادرار مخصوص دختران و پسران به علت متفاوت بودن آناتومی بدن آن ها با یکدیگر متفاوت می باشد. مجاری ادراری در دختران کوتاه تر از پسران است و به همین علت طول و قطر لوله سوند متصل به کیسه های ادراری نیز فرق دارند. قطر سوند ادراری مخصوص پسران کمتر از قطر سوند دختران است. این کیسه ها از نظر حجم و سایز اندازه یکسانی دارند.
کیسه ادرار دخترانه
کیسه های ادرار دختران یا همان یورین بگ ها، مختص نمونه گیری از دختران طراحی شده است. این کیسه ها پس از استفاده می بایست تحویل آزمایشگاه یا بیمارستان داده شوند.
کیسه های ادرار از یک کیسه محفظه ای پلیمری تشکیل شده است که این کیسه ها استریل و بسیار شفاف می باشند. این کیسه ها دارای خطوط درجه بندی شده به روی سطح کیسه هستند. این خصوصیت موجب شده است تا رنگ ادرار درون کیسه به خوبی مشخص باشد و همچنین میزان ادرار دفع شده توسط بیمار قابل اندازه گیری باشد.
حداکثر استفاده از این کیسه ها نیم ساعت می باشد و پس از استفاده باید تا یک ساعت تحویل آزمایشگاه داده شود.
مشخصات و ویژگی های کیسه ادرار دخترانه
- یکبارمصرف و جمع کننده ادرار استریل کودکان
- تولید شده از پلی وینیل کلراید
- دارای برچسب جهت جلوگیری از نشت ادرار
- متناسب با آناتومی بدن دختران
- دارای خطوط مدرج به روی کیسه
نحوه استفاده از کیسه ادرار دختران:
برای استفاده کیسه ادرار در دختران بهتر است که عمل چسباندن کیسه ادرار از پایین به بالا صورت گیرد تا مجرای ادرار به طور کامل در قسمت سوراخ کیسه قرار گیرد و ادرار بیرون ریخته نشود.
ناحیه اطراف ناحیه تناسلی را بکشید تاچین چروک های های پوست ازیکدیگر بازشوند و قسمت خروجی تناسلی (واژن) دیده شود، دقت کنید که از قسمت باریک پوست بین مقعد و واژن عمل چسبانیدن کیسه شروع شود و فشار انگشتان دست بر روی کیسه از این قسمت به طرف بیرون صورت گیرد.
نهایتا بعد از ادرار نمودن کودک در کیسه، آن را را به همان شکل درون یک کیسه پلاستیکی استریل قرار داده و سریعا به آزمایشگاه منتقل کنید تا نمونه آلوده نشده و جواب آزمایش ادرار بدون غلط باشد.
نکات مهم در مورد نمونه گیری با کیسه ادرار
هر ۱۵ دقیقه یک بار ورود ادرار به کیسه را کنترل کنید.
حدودا 10 سی سی از کیسه باید از نمونه ی ادرار پر شود.
به محض جمع آوری کردن نمونه ادرار، کیسه را جدا کرده و پس از تا زدن قسمت فوقانی برچسب مشخصات را به روی آن بچسبانید.
با توجه به اینکه ماندگاری کیسه ادرار نیم ساعت می باشد و می بایست پس از یک ساعت به آزمایشگاه رسیده شود، سعی کنید به صورت مداوم نوشیدنی و مایعات به کودک بخورانید.