- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
واکس گوش و در اصطلاح عمومی جرم گوش، نوعی چرک است که مقدار و رنگ آن در هر فردی متفاوت می باشد. این جرم ها در مقدار نرمال برای گوش مفید هستند و خاصیت ضد میکروبی دارند و از گوش محافظت می کنند. اما گاهی جرم ها در گوش باعث مسدود شدن کانال گوش می شوند و در نهایت باعث کم شنوایی فرد می شوند.
برای تمیز شدن کانال گوش لوازم بهداشتی مختلفی وجود دارد که یکی از آن ها گوش پاک کن می باشد.
علایم زیاد شدن جرم گوش
زیاد شدن جرم گوش باعث ایجاد حس ناخوشایندی در افراد می شود.
احساس درد و یا خارش در گوش
احساس پر بودن و سنگینی گوش
شنیده شدن صدای زنگ در گوش
احساس کم شدن شنوایی در فرد
گوش پاک کن
گوش پاک کن یکی از وسایل بهداشتی و ضروری در خانه محسوب می شود که علاوه بر تمیز کردن گوش در کارهای گوناگون می توان از آن استفاده کرد.
کاربردهای گوش پاک کن
گوش پاک کن برخلاف نامش منحصرا برای استفاده از پاک کردن گوش نمی باشد. این وسیله به دلیل ظریف بودن و سرپنبه ای و نرمی که دارد می تواند کاربردهای فراوانی داشته باشد از جمله:
تمیز کردن لاله گوش و یا تمیز کردن بین انگشتان پا
استفاده از آن برای اصلاح خطاهای آرایشی
برای درمان های نقطه ای ( می توان از آن برای برخی از داروها در قسمت های باز استفاده کرد)
اصلاح مانیکور
به دلیل ظریف بودن در تمیز کردن محصولاتی که بسیار ظریف هستند
استفاده از آن برای تمیز کردن دستگاه های الکترونیکی(برای تمیز کردن فضای بین کلیدهای صفحه کلید می توانیم به آسانی از گوش پاک کن استفاده کنیم.)
تمیز کردن قسمت های داخلی ماشین
تمیز کردن و جدا کردن موهای داخلی سشوار
طرز صحیح استفاده از گوش پاک کن
گوش پاک کن اگر به طور صحیح استفاده شود ضرر ندارد. استفاده از گوش پاک کن فقط برای برداشتن جرم جلوی گوش می باشد و استفاده از آن برای مجرای گوش به هیچ وجه توصیه نمی شود و می تواند خطرناک باشد و باعث آسیب و عفونت در گوش شود.
آیا استفاده از گوش پاک کن عوارض دارد؟
برخی افراد به هنگام پاک کردن گوش خود، متاسفانه به گوش خود آسیب می رسانند. جرم گوش در نزدیکی پرده گوش وجود ندارد اما گاهی افراد با استفاده نادرست از گوش پاکن برای تمیز کردن جرم گوش خود مقداری از آن ها را برداشته و بخشی از جرم را به قسمت های انتهایی و عمیق گوش در نزدیکی پرده گوش هدایت می کنند.
این کار در طولانی مدت باعث می شود که جرم ها آنجا تجمع پیدا کنند و سفت شوند و باعث انسداد گوش می شوند. همچنین استفاده ی نادرست از آن ممکن است باعث پارگی پرده گوش شود و شنوایی فرد را از بین ببرد.
آیا می توان از گوش پاک کن برای تمیز کردن بینی بعد از عمل جراحی استفاده کرد؟
بعد از عمل جراحی حفره های بینی با لخته های مخاطی یا خون های به جای مانده از عمل پر می شوند که راه بینی بسته می شود. یکی از راه های تمیز کردن بینی استفاده از گوش پاک کن بعد از عمل جراحی می باشد. برای این منظور ابتدا بینی را با محلول آب نمک شستشو داده و بعد از مرطوب شدن فضای داخلی بینی، اقدام به تمیز کردن آن توسط گوش پاک می کنیم.
آیا می توان برای گرفتگی بینی نوزاد از گوش پاک کن استفاده کرد؟
برای این کار ابتدا بینی کودک را مرطوب کنید و دو تا سه قطره سالین را در هر سوراخ بریزید و 30 تا 60 ثاینه صبر کنید و کودک را به شکم بخوابانید تا تخلیه بینی راحت تر انجام گیرد و بعد با استفاده از یک گوش پاک کن مخاط های داخلی بینی را خارج کنید.
ممکن است کودک عطسه یا سرفه کند و قطره بینی و محتویات از آن خارج شود. بدین منظور گوش پاکن را در اطراف سوراخ بینی نوزاد چرخش دهید تا محتویات به خارج رانده شوند. مراقب باشید که گوش پاکن را داخل بینی کودک وارد نکنید.