- نقد و بررسی
- مشخصات
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
گچ گیری یک راه حل مناسب و موثر برای اندام های آسیب دیده محسوب می شود که باعث حفظ ثبات و نگهداری اندام و کاهش درد و تورم در آنها می شود. عموما این گچ گیری تا زمان بهبودی کامل اندام باید به همان حالت حفظ شود.
عموما گچ گیری برای درمان پیچ خوردگی مفاصل و شکستگی آنها و در جهت بی حرکت ماندن اندام شکسته استفاده می شود. برای این نوع درمان نوع خاصی از تجهیزات پزشکی نیاز است که به وسیله آن عضو آسیب دیده بی حرکت می ماند تا درمان شود. این نوع درمان به وسیله گچ فایبر گلاس که بسیار مناسب تر از گچ های قدیمی می باشد انجام می گیرد.
گچ فایبرگلاس 3 اینچ
فایبر گلاس یک ماده کامپوزیت است که تشکیل شده از فیبرهای شیشه و رزین می باشد. پزشک معالج با پیچاندن نوارهای فایبرگلاس می تواند یک قالب محکم و در عین حال سبک را به دور اندام ایجاد کند. منافذ موجود روی گچ می تواند باعث تبادل جریان هوا بین پوست و محیط شده و باعث تنفس پوست شود.
ویژگی های گچ فایبرگلاس (باند ارتوپدی) 3 اینچ
عرض 6/7 سانتی متر(3 اینچ) و طول 6/3 متر(4 یارد)
سبک و مقاوم
آماده شدن سریع
ضد آب بودن لایه بیرونی
قابل استفاده در تمامی نقاط بدن
قابلیت عکس برداری و عبور اشعه ایکس از آن
وجود منافذ روی آن و تبادل هوا
خشک شدن سریع
یکبار مصرف
انواع گچ فایبر گلاس
گچ های فایبر گلاس در سایزهایی با عرض 2، 3، 4، و 5 اینچ و در رنگ های مختلف وجود دارند.
آیا فایبرگلاس می تواند جایگزین گچ باشد؟
امروزه فایبرگلاس ها جایگزین مناسبی برای گچ معمولی می باشند اگر چه فایبرگلاس ها نسبت به گچ های معمولی گران تر هستند اما مزایای آن باعث محبوبیت آن بین پزشکان و بیماران شده است.
فایبرگلاس ها از جنس بافته ای مخصوص می باشند که به نوعی رزین آغشته شده اند و از مهمترین مزایای آن سبک بودن و استحکام بالای آن می باشد. گچ های فایبرگلاس ظرف مدت 5 دقیقه سفت شده و بعد از یک ربع به طور کامل به استحکام می رسد.
نکات مهم هنگام استفاده از گچ گیری
قبل از گچ گیری برای آن که گچ به مو و پوست اندام ها نچسبد ابتدا یک جوراب نخی مخصوصی روی آن می کشند و یا از باندهای زیر گچی استفاده می کنند و بعد اقدام به گچ گیری می نمایند.
همچنین اگر پزشک تشخیص دهد که احتمال تورم در اندام وجود دارد باید از ویبریل های بیشتری دور اندام استفاده کند که باعث ایجاد فاصله بین گچ و پوست شود و فضای کافی برای تورم احتمالی وجود داشته باشد.
گاهی اوقات بعد از آن که تورم در اندام آسیب دیده کاهش یابد باعث شل شدن گچ می شود که بهتر است گچ باز شود و گچ مناسبی به اندازه اندام آسیب دیده تهیه شود.
طول گچ گرفتگی اندام آسیب دیده باید چقدر باشد؟
گچ گرفتگی باید طول کافی داشته باشد و به اندازه ای باشد که بتواند یک مفصل در بالای اندام آسیب دیده و یک مفصل در پایین اندام آسیب دیده را بی حرکت نگه دارد.
در صورت بروز چه مشکلاتی به پزشک مراجعه کنیم؟
اگر انگشتان دست و یا پا دچار کبودی شدند
اگر بیمار توانایی حرکت دادن انگشتان دست یا پا را نداشته باشد
احساس فشار و تنگی در محل گچ گرفتگی
احساس سوزن سوزن شدن یا بی حس شدگی در محل گچ گرفتگی
احساس سوزش در محل گچ گرفتگی
ایجاد بوی بد اندام در محل گچ گرفتگی
اگر بعد از گچ گرفتگی درد در ناحیه شدیدتر شد
اگر تب بیمار بالای 38 درجه سانتی گراد شد.
گچ را چگونه از اندام آسیب دیده خارج کنیم؟
هرگز گچ را نباید خودتان از اندام آسیب دیده خارج کنید چون باعث آسیب و فشار بیش از اندازه به اندام آسیب دیده می شود. پزشک معالج با اره مخصوص گچ را برش داده و آن را به راحتی درمی آورد.
تیغه ای که برای برش گچ استفاده می شود فقط سر جای خود می لرزد و حرکت چرخشی ندارد و فقط اجسام سخت مثل فایبرگلاس را می برد و هنگام تماس تیغه با پوست به آن آسیبی وارد نمی کند پس از صدای آن نترسید و نگران نشوید.