در حال بارگذاری...
0
سبد خرید شما خالیست!
میتواند برای مشاهده محصولات بیشتر به صفحات زیر بروید :
دسته بندی محصولات
    بسته

    گلوتامین؛ مهمترین مکمل عضله سازی

    گلوتامین یک اسید آمینه غیر ضروری است که در بدن انسان ساخته می‌شود. این اسید آمینه نقش‌های مهمی در متابولیسم، تنظیم قند خون، و حمایت از سیستم ایمنی بدن دارد. گلوتامین به عنوان منبع انرژی برای سلول‌های روده و همچنین از انتقال نیتروژن بین بافت‌ها کمک می‌کند.
    این مولکول معمولاً در غذاهای پروتئینی مانند گوشت، ماهی، تخم‌مرغ، و لبنیات موجود است و ممکن است به عنوان مکمل برای افرادی که در حال تمرینات ورزشی شدید هستند یا افرادی که دچار استرس بدن هستند، توصیه شود. 

    گلوتامین مکمل گلوتامین چیست؟ 

    قرص گلوتامین یک محصول غذایی و پزشکی است که برای جبران کمبود اسیدآمینه گلوتامین در بدن مصرف می‌شود. بدن ما می‌تواند گلوتامین کافی برای نیازهای معمول خود بسازد. بیشتر گلوتامین در ریه‌ ساخته می‌شود و سپس آن را در ماهیچه‌ها ذخیره می‌کند. این اسیدآمینه برای ازبین‌بردن آمونیاک اضافی (یک ماده زائد رایج در بدن) مهم است و به عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند. همچنین در عملکرد طبیعی مغز و هضم غذا، کاربرد دارد.

    اما زمانی که گلوتامین کافی در بدن وجود نداشته باشد، سلول‌های بدن به گلوتامین بیشتری ازآنچه می‌تواند بسازد، نیاز دارند. اگر نیاز بدن به گلوتامین، بیشتر از توانایی تولید آن باشد، سلول‌ها ذخایر پروتئینی مانند ماهیچه‌ها را تجزیه می‌کنند تا مقدار بیشتری از این اسیدآمینه آزاد شود. در این موارد، مصرف مکمل گلوتامین می‌تواند از بروز این اتفاق جلوگیری کند. 

    انواع گلوتامین

    انوع گلوتامین

    مانند بسیاری دیگر از اسیدهای آمینه Glutamine نیز به دو شکل مختلف وجود دارد. یکی ال گلوتامین و دیگری دی-گلوتامین. این دو نوع تقریبا یکسان هستند اما آرایش مولکولی متفاوتی دارند. نوعی از گلوتامین که معمولا در غذاها و مکمل‌های بدنسازی یافت می‌شود، L-glutamine است و در واقع به نظر می‌رسد ال-گلوتامین بیش از دی-گلوتامین برای سلامتی بدن اهمیت دارد. دقت داشته باشید که معمولا وقتی گفته می‌شود: “گلوتامین” ، منظور همان ال-گلوتامین است که برای راحتی بیشتر L را تلفظ نمی‌کنند.

    مزایای گلوتامین

    خواص و فواید گلوتامین برای بدن

    1. گلوتامین برای عضله سازی در بدنسازی 

      در ورزشکارانی که ورزش‌های استقامتی انجام می‌دهند، مصرف مکمل‌های گلوتامین به دلیل نقشی که در سیستم ایمنی بدن دارد، از ابتلا به سرماخوردگی و عفونت بعد از تمرین‌های سنگین جلوگیری می‌کند.
      مصرف گلوتامین بعد از تمرین مفیدترین زمان برای افزایش ریکاوری و رشد توده عضلانی بدون چربی است. اگر قبلا از گلوتامین قبل و بعد از تمرین استفاده نمی‌کردید، بهتر است ابتدا از طریقه مصرف گلوتامین در بدنسازی، نقش گلوتامین در بدنسازی و مصرف گلوتامین در روزهای غیر تمرین با مشورت متخصص تغذیه آگاهی پیدا کنید.
    2. گلوتامین برای بانوان

      گلوتامین‌ها برای حفظ پروتئین‌ در ماهیچه‌ها ضروری هستند. همچنین به کاهش خستگی و بهبود ریکاوری بعد از ورزش هم در بانوان و هم در آقایان کمک می‌کنند.
    3. گلوتامین برای سلامت روده

      اسیدآمینه گلوتامین به‌طور مستقیم از سلامت و عملکرد صحیح روده حمایت می‌کند. این کپسول تأثیر مثبتی بر حفظ تعادل میکروبیوم، افزایش یکپارچگی پوشش روده و کاهش پاسخ‌های التهابی، می‌گذارد. 
    4. مکمل گلوتامین برای تقویت سیستم ایمنی

      مطالعات بالینی نشان می‌دهد که مصرف مکمل‌های گلوتامین باعث تقویت سیستم ایمنی و کاهش عفونت‌ها، به‌ویژه عفونت‌های بعد از عمل جراحی، می‌شود. گلوتامین
    5. گلوتامین برای سفیدی پوست 

      ال-گلوتامین یک ماده تأثیرگذار در مراقبت از پوست و در واقع از خوراکی های مفید برای پوست است که به روشن‌شدن پوست، کاهش لکه‌های تیره صورت و افزایش تولید کلاژن کمک می‌کند.
    6. گلوتامین برای سلامت مو

      گلوتامین یک منبع غذایی مهم برای فولیکول‌های مو و محافظت از مو  است. متابولیسم گلوتامین با ترویج تولید سیگنال‌های نئوژنیک فولیکول مو و فعال‌کردن مستقیم HFSCها، در پیوند بازسازی فولیکول مو نقش دارد.
      باتوجه‌به اینکه گلوتامین نقش پررنگی در تقویت ریشه مو و محافظت آن در برابر شکستن و آسیب دارد، می‌تواند تا حد زیادی جلوی ریزش مو را بگیرد. 
    7. گلوتامین برای افزایش وزن یا چربی سوزی

      بعد از مصرف قرص گلوتامین، فقط ماهیچه‌های بدون چربی تحت تأثیر آن قرار می‌گیرند، نه ذخایر چربی. مصرف گلوتامین به‌عنوان یک مکمل غذایی هیچ تأثیری بر متابولیسم یا کالری دریافتی مورد نیاز بدن شما ندارد.
    8. گلوتامین برای کشتی گیران

      مکمل گلوتامین بعد از ورزش شدید می‌تواند به افزایش ریکاوری و رشد عضلات شما کمک کند. به‌خصوص اگر دریافت پروتئین کافی از طریق رژیم غذایی برایتان دشوار است.
    9. گلوتامین برای سرماخوردگی

      به‌محض مشاهده اولین علائم سرماخوردگی، مصرف گلوتامین در روز اول بیماری، می‌تواند به بهبود سلامتی شما کمک کند. 

    گلوتامین برای بدنسازی

    مصرف بیش ‌از حد مکمل بدنسازی گلوتامین

    مقادیر زیاد گلوتامین، مخصوصاً در بدنسازی بانوان، می‌تواند عوارض جانبی مانند وجود خون در ادرار، تغییر رنگ پوست، کمردرد، ضربان قلب سریع، سرگیجه یا بیماری پوستی ایجاد کند.

    عوارض جانبی قرص گلوتامین چیست؟

    گلوتامین ممکن است عوارض جانبی جدی ایجاد کند. اگر موارد زیر را دارید به پزشک متخصص مراجعه کنید:

    • درد قفسه سینه
    • کهیر پوستی
    • تنفس دشوار
    • مشکلات شنوایی
    • علائم عفونت مانند تب، لرز، گلودرد
    • علائم آنفولانزا
    • زخم‌های دهان
    • ضعف غیرمعمول
    • حالت تهوع
    • درد معده
    • یبوست
    • نفخ معده
    • تورم صورت، لب‌ها، زبان یا گلو
    • تورم در دست یا پا
    • درد عضلانی یا مفاصل
    • کمردرد
    • سردرد و سرگیجه
    • احساس خستگی
    • خارش
    • خشکی دهان
    • آبریزش بینی
    • افزایش تعریق 

    مصرف گلوتامین

     

    موارد احتیاط مصرف قرص گلوتامین چیست؟

    قبل از مصرف مکمل گلوتامین برای اطمینان از بی‌خطر بودن آن، موارد زیر را با پزشک در جریان بگذارید:

    • بیماری کبد
    • بیماری کلیوی
    • حاملگی: مشخص نیست که گلوتامین به جنین آسیب می‌رساند یا خیر. اگر باردار هستید بدون نظر پزشک از گلوتامین استفاده نکنید.
    • شیردهی: امکان دارد گلوتامین وارد شیر مادر شود. اگر به نوزاد شیر می‌دهید ، بدون نظر پزشک از این دارو استفاده نکنید. 

     

    تداخلات دارویی قرص گلوتامین چیست؟

    داروهایی که ممکن است با گلوتامین تداخل داشته باشند:

    • داروهای تجویزی و بدون نسخه
    • ویتامین‌ها و محصولات گیاهی
    • داروهای جلوگیری از تشنج (ضد تشنج): گلوتامین ممکن است خطر تشنج را در برخی افراد افزایش دهد. بنابراین داروهای ضد تشنج را با قرص گلوتامین مصرف نکنید.  

    زمان مصرف گلوتامین

    زمان مصرف گلوتامین

    مکمل گلوتامین بیشتر یک مکمل بعد از تمرین است که ریکاوری را بهبود بخشیده و رشد توده عضلانی بدون چربی را افزایش می‌دهد. به طور کلی اکثر مربیان پیشنهاد می‌دهند که گلوتامین را 30 دقیقه بعد از تمرین میل نمایید. همچنین قبل از خواب نیز زمان مناسبی برای مصرف گلوتامین است. بنابراین اگر قصد استفاده از این مکمل را در 2 نوبت دارید بعد از ورزش و قبل از خواب را انتخاب کنید. 

    مقدار مصرف گلوتامین در روز

    یک رژیم غذایی معمولی در طول روز باید حاوی 3 تا 6 گرم گلوتامین باشد تا نیاز روزانه به این اسید آمینه برطرف شود. مطالعات روی مکمل‌های گلوتامین نشان داده است که از 5 گرم در روز آغاز نمایید و بعد در صورت مشورت با مربی ورزشی آن را افزایش دهید.
    البته دوزهای بالا به هیچ عنوان نباید به مدت طولانی مصرف شوند. اگرچه در دوزهای بالای مصرف گلوتامین نیز عارضه جانبی خطرناکی گزارش نشده است اما برای احتیاط برای مدت طولانی نباید آن را استفاده کرد. 

     

    جمع بندی 

    گلوتامین نوعی اسید آمینه است که در طیف وسیعی از عملکردهای بدن نقش داشته و در ماهیچه‌ها تولید می‌شود. در واقع فراوان‌ترین آمینو اسید موجود در بدن انسان را Glutamine می‌توان دانست. بدن ما قابلیت تولید این اسید آمینه را دارد. همچنین با خوردن بسیاری از غذاها نیز می‌توان گلوتامین را برای بدن فراهم نمود. اسیدهای آمینه بلوک‌های سازنده پروتئین‌ها هستند. بنابراین برای عضله‌سازی حتما به گلوتامین نیاز است.
    گلوتامین در گروه اسیدهای آمینه نیمه ضروری (مشروط) قرار می‌گیرد. به این معنا که در بعضی موارد مثل بیماری لازم است از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها مصرف شود. زیرا سطح آن در بدن کاهش می‌یابد و بدن به تنهایی نمی‌تواند آن را به قدر کافی تولید نماید. /ص

    درج نظر

    خانه
    دسته ها
    جستجو
    0 سبد
    پروفایل
    بیشتر
    تماس
    دسته بندی ها
    تخفیفات ویژه
    زود مصرف ها با قیمت کمتر
    آرایشی و بهداشتی
    مکمل های غذایی
    مادر و کودک
    محصولات جنسی
    مکمل های ورزشی
    مکمل های تنظیم وزن
    بازگشت به بالا