- نقد و بررسی
- نظرات کاربران
- پرسش و پاسخ
موارد مصرف :
جهت جلوگیری و درمان ترک سینه مادران شیرده و درمان ترک پوست شکم دردوران بارداری
دستور مصرف :
روزانه ۳-۲ مرتبه به محل مورد نظر مالیده شود.
موارد منع مصرف :
موارد منع مصرف و نکات قابل توصیه:
افراد حساس به ترکیبات گیاهی خصوصا گیاه گل ختمی و همیشه بهار باید از مصرف آن اجتناب ورزند.
عوارض جانبی:
تا کنون عارضه جانبی خاصی گزارش نشده است.
اجرای فرآورده :
این کرم حاوی عصاره تغلیظ شده گیاه همیشه بهار و گل ختمی می باشد.
آثار فارماکولوژی :
گیاه همیشه بهار یا کالندولا یکی از بهترین گیاهان در درمان التهابات پوستی می باشد. این گیاه سبب افزایش متابولیسم کلاژن، گلیکوپروتئین می شود و از طریق تشکیل بافت گرانولاسیون که مرحله مهمی در تجدید اپیتلزاسیون می باشد، ترمیم زخم را سبب می گردد. مکانیسم اصلی گرانولاسیون در واقع ایجاد عروق خونی جدید بر اثر القاء ناشی از عصاره این گیاه است.
اثرات مفید درمانی بسیاری از ترکیبات موجود در گیاه همیشه بهار ثابت شده است، از جمله خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی و ضد التهابی آن که در مدل های حیوانی به اثبات رسیده است. آلکالوئیدهای ترپنی، لاکتون ها و فلاون های موجود در عصاره این گیاه دارای خواص انتی باکتریال می باشند. فاردیول موجود در این گیاه نیز دارای خاصیت ضد التهابی بسیار قوی در مقایسه با ایندومتاسین می باشد. عصاره تغلیظ یافته از ریشه گیاه ختمی (AE) نیز به طور وسیعی در درمان بیماری های پوستی به کار می رود.
اثرات ثابت شده بالینی ناشی از پلی ساکاریدهای موسیلاژینوس موجود در عصاره این گیاه سبب تشکیل موسین بر روی بافت آسیب دیده می شود. AE سبب اثر تحریکی بر پرولیفراسیون سلول های اپی تلیال می گردد از طرفی عصاره این گیاه دارای خواص ضد التهابی بوده و تحریک موضعی پوست را تسکین می دهد.
در مطالعات بالینی انجام شده بر روی زخم های رت های تحت درمان با کرم ترکیبی از گیاه کالندولا و آلانتوئین پس از ۸ ، ۲۴ و ۴۸ ساعت نتیجه اثر درمانی بصورت افزایش رژنراسیون فیزیولوژیک و اپیتلیزاسیون بافتی می باشد. این اثر به متابولیسم وسیع گلیکوپروتئین ها، نوکلئوپروتئین ها و کلاژن ها در طول دوره ترمیم بافتی نسبت داده می شود. وجود پلی ساکاریدها در هر دو گیاه سبب ترمیم بافت آسیب دیده و پوست ترک خورده می شود.